plek -

playing : we almost lost detroit, gil scott-heron


skål?!


playing : peace like a river, paul simon

Pyks lista

socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker och kaffe och socker




Och, vad är det för fel folk?




playing : hold it inside, russian red

Jag är pinsamt ointresserad. Man kan ju tycka att det borde ligga i mitt eget intresse att få ett bra betyg men när det handlar om affärsredovisning spelar inte ens det någon större roll längre. Enda anledningen till att jag faktiskt kommer att läsa det där om emissioner och fonder är att jag helst inte vill behöva göra allt en gång till om ett halvår när det är omtentadags.

Affärsredovisning tar verkligen fram mina sämsta sidor.

Jag vet inte vad jag är mest sur på, affärsredovisningen eller mig själv. Jag borde vara mest sur på mig själv, men, nä.

playing : do ya, the move

Det börjar gå utför nu, med min motivation.
Affärsredovisning är verkligen inte alls min grej. Och jag måste lära mig/komma ihåg vad en periodiseringsfond är innan jag går och lägger mig också. Och Emission.

Jag är ganska säker på att en nyemission i alla fall är när man ger ut fler aktier, nya aktier, och att värdet på varje aktie minskar. Eller något sånt. Man kan på något sätt få in mer kapital verkar det som. Jag antar att jag ska lära mig hur och varför.
Periodiseringsfond.. jag tror att man egentligen väntar med att betala lite skatt genom att flytta en del av det beskattningsbara resultatet till en sån fond och sen tar man tillbaks det när man känner för det fast inom några år i alla fall. Skatteverket vill ju ha sina pengar, dom vill alltid ha sina pengar! Det är väldigt viktigt att dom får dom! Och dom har stenkoll på om dom får pengarna eller inte. Om skatteverket hade varit en person hade den nog varit ganska otrevlig. Det känns så.

Ska nog kolla om man kan skriva omtentor på sommaren. Jag tänker inte ha två tentor samtidigt igen iallafall, det blir ju inget gjort alls.

Drack förresten kaffe efter klockan fyra idag, klockan var nästan fem och åt massa ballerina och drack en cola. Haha det kommer bli kul inatt. Tur att tentan är klockan två imorgon. På söndag börjar den klockan åtta. Inget hit precis.

Vet fortfarande inte var jag ska skriva imorgon heller, ladok fungerar inte och dom svarar inte i telefon, växeln skickade runt mig i en evighet och försökte få tag på någon av två tanter som visst ska veta något men på den här skolan svarar man inte i telefon om det inte är ens privata telefon som ringer. Det verkar vara någon princip dom kör med. Längtar till Göteborg. Där man har en tenta åt gången och information inte är jobbigt, inte studenter heller för det mesta.

playing : cigarettes, russian red

Det är inte det att det är svårt, för det är det inte. Det är bara det att det är så fruktansvärt tråkigt. Är inne på min tredje kanna kaffe nu. Affärsredovisningsfest!
Annars har det inte hänt så mycket, missade soluppgången imorse när jag somnade i Lerum. Har grejat tio gratis poäng på macrotentan också, gissa om jag kommer att behöva dom! På min hylla i kylen fanns det ett paket laktorfri A-fil som gick ut den 6 okt (jag var väl i Jkpg då? Och massor efter också? Varför har jag inte slängt det?), en halv kruka romansallad i gott skick, en flaska hot chili sauce, ett paket smör och typ en centimeter tacossås fanns det kvar i burken. 

Så nu har jag köpt mer A-fil. Det är verkligen galet gott!

Kolla mitt halsband!

playing : time after time, norah jones

Har en bra nyhet: MAN KAN VISST ÄTA UPPVÄRMD SPENAT. Toxikologiska enheten på livsmedelsverket säger att det är okej här. Känns skönt av två anledningar
1: Jag kommer inte att dö nu(lever på spenatsoppa, uppvärmd för det mesta) och
2: Jag kommer inte att dö sen heller
Fest!
Mina middagar alltså kan fortsätta att belasta mitt konto med typ 40 kronor.. I VECKAN! Win!

Förresten har Jönköping ställt till det på två sätt
1: Dom vill inte lämna ut kandidat efter tre år vilket gör det fjärde valbara året obligatoriskt, om man vill ha ut sin kandidat vill säga (jag vill läsa tvåårigt master efter det tredje, 3+2 som resten av... VÄRLDEN, förutom Jönköping)
2: Dom har inte globala studier och att klämma in en fil kand globala studier/hållbar utveckling i ekonomie kand nationalekonomi (som man inte ens får efter tre år) blir då lite klurigt

Alltså, det lutar åt fria kurser istället, det här med program känns stelt.

Och en sak till

TUMMEN NER FÖR AFFÄRSREDOVISNING!!




AAAAHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0